Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka serowo-owsiane / Dukan

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 200 g chudy
jajko 2
otręby owsiane 1 szkl. mielone
mąka kukurydziana 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka serowo-owsiane / Dukan

Ser pokruszyć do miseczki i wbić do niego jajka - utrzeć widelcem na jednolitą masę lub zmiksować blenderem.
Masę serową posolić, dodać mąkę kukurydzianą i zmielone otręby - wymieszać na jednolite ciasto.
Zagotować wodę w szerokim rondelku, posolić do smaku.
Za pomocą dwóch małych łyżeczek formować niewielkie kluseczki i od razu wrzucać je na osolony wrzątek - ostrożnie zamieszać drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.
Gotować kilka minut, aż wypłyną na powierzchnię i staną się puszyste.
Odcedzić.
Podawać na gorąco - po ostygnięciu twardnieją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.11.2012 12:50
Jestem bardzo "kluskowa", więc nawet na Dukanie nie potrafię z nich zrezygnować ;)
pajbek 23.11.2012 19:35
Pyszne te kopytka :-)
Bernadeta 23.11.2012 09:50
super pomysł
Monika-twin 23.11.2012 09:46
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak