Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przygotowałam bardzo smaczną przekąskę, są to naleśniki koperkowe z serkiem i łososiem. Naleśniki bardzo smaczne i na pewno będą zaskoczeniem dla rodzinki i gości.

Składniki:

Ciasto

mąka 1 szklanka
piwo jasne 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól 2 szczypty
koperek świeży 6 łyżek
sok z połowy cytryny 0.5 sztuki

Nadzienie

serek śmietankowy 250 gramów
tartego chrzanu 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
łosoś wędzony plastry 180 gramów

Dodatkowo

olej do smażenia 50 gramów

Porada

Czas przygotowania około 30 minut + ciasto na 30 minut odstawione w chłodne miejsce. Przyprawy do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem

Mąkę zmiksować z piwem ,jajkami oraz sokiem z cytryny.
Do ciasta dodać posiekany wcześniej koperek oraz szczyptę soli.
Ciasto odstawić na 30 minut.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć cienkie naleśniki.
Serek wymieszać z chrzanem oraz z białym pieprzem.
Naleśniki smarować serkiem rozkładać plasterki łososia i zwijać w rulony, następnie każdy rulon naleśnikowy pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu i podawać jako pyszną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2019 20:27
Znakomite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak