Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z dzikiej róży .

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dzika róża 600 g
cukier 300 g
Goździki całe Prymat 5-6 szt
sok z cytryny
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
woda 3/4 szkl

Porada

Pyszna konfitura , którą możemy nadziewać pączki , drożdżówki .

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z dzikiej róży .

Kroki postępowania

1
Owoce dzikiej róży myjemy , obcinamy końcówki , kroimy na pół wydrążamy nasionka .
Krok 1 - Konfitura z dzikiej róży . foto
2
Gotujemy syrop z wody i cukru z dodatkiem gozdzików .
Krok 2 - Konfitura z dzikiej róży . foto
3
Do syropu wrzucamy owoce , gotujemy na małym ogniu , cały czas mieszając .
Krok 3 - Konfitura z dzikiej róży . foto
4
Wrzucamy kilka płatków różanych . Mieszamy , dalej gotujemy .
Krok 4 - Konfitura z dzikiej róży . foto
5
Gdy wszystko zgęstnieje , miksujemy blenderem , dodajemy sok z cytryny , kardamon i cynamon . Przekładamy do wyparzonych słoiczków , zakręcamy , przekręcamy do góry nogami .
Krok 5 - Konfitura z dzikiej róży . foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 21.10.2015 15:35
Smacznie i zdrowo, to lubię :)
Smaczna_B 29.07.2015 17:06
Dobra do pączków.
Kluska_87 25.07.2015 18:20
fajny przepis
Motorek 24.07.2015 08:27
ekstra konfitura
Stenka 23.07.2015 22:19
zrobię, tylko poczekam na owce z dzikiej róży

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak