Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czerwonej cebuli w roli głównej.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 3 szt
ocet balsamiczny 4 łyżki
miód 2 łyżki
daktyle 8 szt
Rozmaryn suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
oliwa
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czerwonej cebuli w roli głównej.

Piórka cebuli zeszklić na oliwie.
Wlać ocet i 2 łyżki miodu, dusić mieszając.
Dodać pokrojone daktyle, zioła i przyprawy.
Smażyć aż konfitura będzie gęsta, szklista.
Można dodać wg upodobania czosnek, żurawinę, gruszki marynowane itp.
Konfitura z czerwonej cebuli świetnie harmonizuje z pasztetem, pieczoną kaczką czy kurczakiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 20.01.2014 07:37
musi być pyszna
Gabi44 07.11.2013 16:44
Bardzo lubię i często robię taka konfiturę.Pycha!
paulina2157 07.11.2013 12:14
świetna taka konfitura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak