Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z aronii i jabłek

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
jabłka 1/2 kg
cukier 3/4 kg
cynamon 1 szt
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z aronii i jabłek

Kroki postępowania

1
Aronię opłukać i zmiksować blenderem. Wymieszać z cukrem, goździkami i odrobiną świeżo startego cynamonu. Zagotować. Zdjąć z ognia na kilka minut.
Krok 1 - Konfitura z aronii i jabłek foto
2
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Wymieszać z odrobiną startego cynamonu i łyżką przegotowanej wody. Dusić na małym ogniu ok. 5-10 min, często mieszając.
Krok 2 - Konfitura z aronii i jabłek foto
3
Aronie zagotować, dodać jabłak, dusić ok. 30 min na małym ogniu. Przełożyć do słoiczków, zakręcić odstawić do wystygnięcia.
Krok 3 - Konfitura z aronii i jabłek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.02.2014 23:13
domowa jest najsmaczniejsza
Agata
Agata 19.09.2013 14:41
połączenie aronii i jabłek jest świetne
jozefinach 18.12.2012 12:44
Uwielbiam aronię.
pierniczkowo 10.12.2012 11:45
same witaminki:)
Mysiunia 04.12.2012 16:54
pyszne połączenie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak