Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura rabarbarowa z cynamonem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier brązowy 700 g
Cynamon mielony Prymat 1,5 łyżeczki
rabarbar 1,2 (obrany)

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura rabarbarowa z cynamonem

Rabarbar pokroić w 1-2 cm plastry, zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia.
Drugiego dnia wstawić na mały ogień i doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut. Odstawić i wystudzić, powtórzyć jeszcze raz. Po przestudzeniu wstawić na mały ogień trzeci raz, dodać cynamon i gotować do pożądanej konsystencji. Gorącą konfiturę rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić i postawić do góry nogami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.10.2013 09:33
takiej nie jadłam musi wyjątkowo smakować .
Norgiusz 06.07.2013 09:12
mniammm super!
adelajda 03.07.2013 14:49
ja nigdy nie robiłam takiej konfitury, ciekawa jestem jak smakuje
Łucja 02.07.2013 21:58
dziękuję :)
mysza75 02.07.2013 15:36
Jaki fajny dżemik, gratulacje z wyróżnienia na doradcy :-)
Alex_M 30.06.2013 13:29
ja tez chce sprobowac :D
ONY_za_kare 29.06.2013 15:00
musisz mi dać spróbować :)
fotoviderek 29.06.2013 12:31
Dobrze taką mieć w zapasie :)
IwonaDD 29.06.2013 11:05
smaki lata zakonserwowane na zime w idealny sposób
Stenka 29.06.2013 06:45
jeszcze takiej nie jadłam
iwi 28.06.2013 23:26
smakowita konfitura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak