Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura jabłkowo - waniliowa z cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 400 gram
cukier 200 gram
cynamon
aromat waniliowy
miód łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura jabłkowo - waniliowa z cynamonem

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy. Wykrawamy gniazda i kroimy w ćwiartki. Wrzucamy do garnka i zalewamy odrobiną wody, tak by owoce nie przywarły. Dodajemy miód i grzejemy do czasu aż zmiękną.
Krok 1 - Konfitura jabłkowo - waniliowa z cynamonem foto
2
Dodajemy cukier, cynamon oraz 2-3 łyżeczki aromatu wanilinowego i grzejmy dalej przez około 15 minut. Skręcamy ogień i grzejemy jeszcze kolejne 15 minut.
Krok 2 - Konfitura jabłkowo - waniliowa z cynamonem foto
3
Przestudzamy troszkę i przekładamy do słoików (na wierzch dodajemy trochę spirytusu , aby dłużej zachowały świeżość).

Krok 3 - Konfitura jabłkowo - waniliowa z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.07.2016 21:57
pyszna konfiturka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak