Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOMPOT Z TRUSKAWEK I RABARBARU Z GRENADINĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 400 gram
rabarbar 300 gram
grenadina 120 ml
cukier 5 łyżek
Goździki całe Prymat 4 szt
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: KOMPOT Z TRUSKAWEK I RABARBARU Z GRENADINĄ

Truskawki i rabarbar umyć z rabarbaru zdjąć skórkę i pokroić go na 2 centymetrowe kawałki, truskawki pozbawić szypułek pozostawiając je w całości.W garnku zagotować wodę z dodatkiem goździków.Do gotującej się wody dodać owoce i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę następnie odstawić kompot z ognia dodać cukier i zostawić do ostygnięcia.Kiedy kompot ostygnie wlać do niego grenadinę i ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 19.09.2015 14:52
uwielbiam kompociki
Margo1 12.09.2015 14:18
smacznie wygląda
Bernadeta1 03.09.2015 20:28
Nie przepadam za kompotami ale takiego chętnie bym się napiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak