Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z mirabelek na zimę

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mirabelki 2-2,5 kg
woda 2-2,5 l
cukier 2,5-3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z mirabelek na zimę

Mirabelki dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, przekładamy do słoików (około 1/2 - 3/4 wysokości). Do garnka wlewamy wodę i ją zagotowujemy, dodajemy cukier, zagotowujemy z cukrem do całkowitego go rozpuszczenia. Wodą zalewamy owoce i natychmiast zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 10 minut. Wyciągamy i ustawiamy dnem do góry, odwracamy po ostygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.11.2014 12:53
w zimie jak znalazł
Konczi 09.11.2014 12:01
@Magula zapraszam, z pewnością szybko zniknie ;)
kasiaw 09.11.2014 11:55
na zimę jak znalazł
Magula 09.11.2014 11:17
poprosze taki słoiczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak