Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot winogronowy z czereśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona białe 1,1 kg
czereśnie 50 dkg
syrop malinowy 1/2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
woda 3 l
galaretka agrestowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot winogronowy z czereśniami

Winogrona oberwać z kiści, z czereśni oderwać ogonki. Owoce umyć, przełożyć do garnka. Do owoców wlać wodę i syrop malinowy, dodać cukier, zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10-15 minut. Po tym czasie garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu wsypać galaretkę i wymieszać tak, żeby się dokładnie rozpuściła. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.10.2014 13:27
smaczny nie tylko do obiadu
monikalangier 25.10.2014 11:41
idealny do obiadu
Magula 25.10.2014 11:10
smakowity kompocik
olkaaa 25.10.2014 10:45
z chęcią bym wypiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak