Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe deserki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sok pomarańczowy 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
śnieżka 1 opakowanie
mleko
czekolada kilka kostek
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe deserki

Gruszki obieramy, myjemy, odrzucamy ogonek i miksujemy na mus. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody i mieszamy z musem gruszkowym. Przelewamy do szklanek,wkładamy do lodówki opierając o coś szklanki tak aby mus stężał w szklance "w skosie". Galaretkę rozpuszczamy w o.5l wody po czym schłodzoną wylewamy na gruszkowy mus. Sok pomarańczowy podgrzewamy z żelatyną po czym lekko krzepnący wylewamy na galaretkę. Śnieżkę ubijamy z mlekiem tak jak pisze na opakowaniu. Ścieramy do niej kilka kostek czekolady,mieszamy i wykładamy na deserki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 24.08.2013 12:53
apetyczny deser, wygląda zachęcająco ;)
Kuchareczka2 11.03.2013 20:38
znakomite deserki
Rafał10 18.11.2012 09:31
efekt rewelacyjny :) super wymyśliłaś z tym ukosem !
Botwinka 09.10.2012 22:30
super:)
sara1 08.10.2012 08:27
wyglądają ślicznie
miroslawa 08.10.2012 04:05
Kapitalne, gratulacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak