Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jesienna surówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 20 dag po obraniu
jabłka 2 sztuki
marchew 1 sztuka
natka pietruszki
pomidorki koktajlowe ok 6 sztuk
cukier puder
sól do smaku
pieprz
majonez 2 łyżki
sok z cytryny

Porada

To jedna z moich ulubionych jesiennych surówek. Delikatna, idealna do dań z drobiu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jesienna surówka

Kroki postępowania

1
Dynie ścieramy na tace o grubych oczkach. Startą posypujemy delikatnie cukrem pudrem do smaku.
Krok 1 - Kolorowa jesienna surówka foto
2
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i skrapiany sokiem z cytryny,
Krok 2 - Kolorowa jesienna surówka foto
3
Marchew obieramy i także ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pomidorki przekrawamy na połowy lub na 4 części.
Natkę pietruszki siekamy.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Dodajemy do nich majonez i doprawiamy do smaku. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Krok 3 - Kolorowa jesienna surówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 00:42
Smaczna i zdrowa.
pestka 20.01.2015 12:13
smaczny dodatek obiadowy
2milutka 20.01.2015 11:38
Uwielbiam ją...;)
ada.la 20.01.2015 10:42
ciekawa propozycja
Pyszota 20.01.2015 09:42
super przepis
marzut 20.01.2015 08:54
fajny przepis
Magula 20.01.2015 08:42
Smakowicie wygląda
Iwusia 19.01.2015 23:07
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak