Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa frittata z pieczarkami i fasolą szparagową

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
szynka pokrojona w kostkę 20 dkg
jajko 8 sztuk
musztarda ostra 4 łyżeczki
zioła włoskie-mieszanka 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ser mozzarela
pomidor (pokrojony w kostkę) 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
fasola szparagowa 25 dkg
pieczarki posiekane 10 dkg
woda 4 (przegotowana)
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa frittata z pieczarkami i fasolą szparagową

1
Podsmażyć fasolkę, pieczarki i cebulę na 1 łyżce masła. Odstawić .
2
Naczynie żaroodporne nasmarować resztą masła.
3
Ubić jajka z wodą, musztardą, ziołami i solą czosnkową. Dodać ser, pomidora, warzywa i podsmażoną szynkę.
4
Delikatnie przelać do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 25 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.10.2013 18:46
pyszności!
Ania67 29.08.2013 10:21
To coś dla mnie
Seba 26.08.2013 15:43
ale pyszności
cooleczka 19.05.2013 21:41
fajna propozycja
aisza1 09.05.2013 06:24
śniadanie palce lizać
Ewelina38 23.04.2013 21:35
bardzo fajne jedzonko
Alex_M 05.04.2013 10:29
pyszne danie :)
Pietruszka 17.02.2013 22:44
wygląda bardzo smacznie
fotoviderek 17.02.2013 09:00
Pyszności i do tego wyglądają super :)
Angelika10 08.02.2013 21:45
mniam
rjustysia 12.12.2012 11:47
pięknie wygląda, kolorowa i z pewnością bardzo smaczna :)
Pani Domu 11.11.2012 08:57
smakowicie wygląda, mniam
caralajna 08.10.2012 13:17
cudna i na pewno smaczna
Wacław 25.09.2012 10:19
pycha,poproszę o porcyjkę ...
malaczarna23 24.09.2012 10:06
pycha
Rafał10 24.09.2012 08:49
mmmm wygląda przepysznie !
jozefinach 23.09.2012 08:54
Mniam, mniam.
foczka-ks 21.09.2012 23:01
bardzo ciekawe , kusi mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak