Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy torcik z leśnymi jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód ciasteczkowy

ciastka 25 dag
masło orzechowe 2 łyżki

masa serowa

mleko kokosowe 400 ml
ser na sernik 1 kg
cukier 3/4 szklanki
galaretka cytrynowa 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
wiórki kokosowe 20 dag

Dodatkowo

jagody 1 szklanka
galaretka owoce leśne 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy torcik z leśnymi jagodami

Ciastka zmiksować na proszek i wymieszać z masłem orzechowym, następnie ugnieść w tortownicy 22 cm średnicy. Mleko wylać do miski i wymieszać z serem oraz cukrem. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1,5 szklanki wody i przestudzić, chłodną galaretkę dodać do masy serowej, a na koniec wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Gęstniejącą masę serową wylać na ciasteczkowy spód i odstawić do lodówki, aby masa zastygła. Galaretkę leśna rozpuścić w odpowiedniej ilości wody i po przestudzeniu wymieszać z jagodami, kiedy zacznie nam galaretka zastygać wylać ją na zastygnięty deser i odstawić na kilka godzin do lodówki. Dekoracyjnie po wierzchu posypałam deser pokruszonymi bezami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 30.06.2017 15:31
przepiękny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak