Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 1 1/2 szklanki
jajko 3
margaryna 12 dag
miód sztuczny 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 2 szklanki
mleko 10 łyżek
masło 12 dag
kakao 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Margaryna utrzeć z cukrem,dodając po 1 jajku.Dodać resztę składników.Upiec ciasto.Pokroić w kosteczkę 3 cm,moczyć w gorącej polewie i posypywać wiórkami wymieszanymi z pokruszonymi herbatnikami.Polewa:2 szklanki cukru,10 łyżek mleka,12 dag masła,3 łyżki kakao i cukier waniliowy zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak