Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kofty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek ząbki 2 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 lyżeczki
kolendra Prymat do smaku 1 łyżeczka mielonej
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kofty

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy , czosnek przeciskamy przez praskę. Pietruszkę e drobno siekamy. Do mięsa dodajemy cebulę czosnek, pietruszkę i wszystkie przyprawy dokładnie wyrabiamy. Mięso schładzamy. Z mięsa formujemy wałeczki które nabijamy na patyki do szaszłyków. grilujemy lub pieczemy w piekarniku ok 20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak