Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski lane na rosole dla niejadka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na kluski lane, które możesz podać największemu niejadkowi w pysznej zupie - rosole, pomidorówce lub zupie jarzynowej. 

Składniki:

jajko 1
sól
pieprz
mąka pszenna 1,5 łyżki
rosół 1 litr
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski lane na rosole dla niejadka

Kluski lane to świetny dodatek do zup i mleka. Są chętnie zjadane przez dzieci, nawet te, które są niejadkami. To sprawdzony przepis na kluseczki lane z mąki, jajka i szczypty soli.

Jajko wbijamy do kubka i dodajemy szczyptę soli, szczyptę cukru. Wsypujemy łyżkę mąki.Całość mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wlewamy na gotujący się rosół po łyżce masy. Mieszamy i gotujmy już na wolniejszym ogniu jeszcze przez 2 min. Można też ugotować na samej wodzie i podawać z innymi zupami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.02.2013 16:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak