Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski grysikowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grysik 25 dag
masło 2 łyżki
jajko 4 szt
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski grysikowe

Wykonanie:
Masło utrzeć z jajkami na pulchną masę, doprawić solą i gałką muszkatołową, wsypać grysik, dokładnie wymieszać i odstawić do napęcznienia. Na wrzącą osoloną wodę, kłaść łyżką kluseczki, ugotować do miękkości. Podawać polane sklarowanym masełkiem z przyrumienioną bułką tartą. Kluseczki wspaniale nadają się jako dodatek do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.06.2015 22:00
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak