Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg.
mąka żytnia 0,5 kg
jajko 1
sól do smaku
twaróg 30 dag.
boczek 15 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy

Kroki postępowania

1
Ziemniaki zmielić, połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 1 - Kluchy foto
2
Ziemniaki wrzucać do gotującej się wody. Gdy będą już dobra przecedzić.
Krok 2 - Kluchy foto
3
Boczek przysmażyć. Ugotowane kluchy podzielić na dwa półmiski: do jednego dodać przysmażony boczek, do drugiego twaróg.
Krok 3 - Kluchy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 28.07.2015 22:19
pysznosci naobiadek
Anna169Hosz 10.11.2014 15:54
Dobre kluchy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak