Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z indyka w sosie śmietanowym
Kroki postępowania
2.
Klopsiki - krok 2
Dłońmi zwilżonymi w wodzie formować małe klopsiki i układać w formie do pieczenia, jeden obok drugiego.
mięso mielone indycze | 500 gram |
cebula | 1 sztuka |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
mleko | 1/2 szklanki |
Majeranek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | 1 łyżeczka |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
śmietana gęsta | 300 ml do zup i sosów |
ser żółty | 170 gram |
ząbki czosnku | 2 sztuki |
natka pietruszki | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: