Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z dorsza i kaszy jęczmiennej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 saszetka
jajko 2-3
mąka pszenna do panierowania
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 3-4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Koperek suszony Prymat
filet z dorsza 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z dorsza i kaszy jęczmiennej

Kaszę jęczmienną ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Filety rybne umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i zmielić razem z kaszą.
Do zmielonych składników wbić jajka i wyrobić całość na jednolitą masę przyprawiając do smaku i dosypując po trochę bułki tartej.
Z masy formować klopsiki dowolnej wielkości i kształtu, obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 08.11.2012 13:43
Pewnie smaczne - wypróbujemy przy okazji.
Habibi 07.11.2012 08:15
Kotleciki (na zimno) są smacznym dodatkiem do bułki z masełkiem, natomiast na ciepł, z dodatkiem plasterka sera, pomidorka i cebuli - może być fajną alternatywą dla typowego fishburgera :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak