Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops ziołowy z jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
sól szczypta
pieprz szczypta
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
woda 5 łyżek
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: klops ziołowy z jajkiem

Do mięsa dodajemy bułkę odciśniętą, posiekaną cebulę, czosnek, koperek i natkę. Dodajemy jajko, sól, pieprz i wodę i wszystko mieszamy. W blaszce wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą wykładamy część mięsa i na to kładziemy ugotowane i obrane jajka. Wszystko przykrywamy resztą mięsa i pieczemy w piekarniku w 170 stopniach ok 1 godziny.

Wodę można zastąpić także mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.09.2013 08:32
lubię takie mięsko
adelajda 29.06.2013 14:24
smaczne !!!
Wojt@s
Wojt@s 26.06.2013 00:02
muszę spróbować , super wygląda
Monika58 12.04.2013 21:01
smaczny jest
bogusia19 12.04.2013 11:50
ładnie się prezentuje
dodi 12.04.2013 11:41
robiłam ale bez ziół. Smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak