Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops na trzy sposoby

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 2 kg
jajko 9 sztuk
cebula 2 sztuki
bułka 5 sztuk
mleko do namoczenia
papryka czerwona 1/4 sztuki
ogórki 2 sztuki
pieczarki 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klops na trzy sposoby

Bułki namaczamy w mleku, odciskamy. Całość dodajemy do mięsa, dodając 5 jajek. Cebulę również dodajemy, posiekaną w drobniutką kostkę. Całość doprawiamy do smaku, dzielimy na 3 części.

Klops z jajkiem.
Do formy nakładamy mięso, a następnie układamy 4 jajka, ugotowane na twardo.

Klops z ogórkiem i papryką.
Podobnie jak wcześniej, do formy nakładamy część mięsa. Dodajemy posiekane w kostkę ogórki i paprykę. Przykrywamy kolejną warstwą mięsa. Posypujemy majerankiem lub suszonym koperkiem.

Klops.
Ostatnią część mięsa nakładamy do formy. Można dodać warzywa lub np ser żółty, a można upiec bez dodatków.

Każdy z klopsów pieczemy ok godzinę w piekarniku, w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak