Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna jajecznica z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
boczek 5 plasterków
skwarki
sól do smaku
olej 1 łyżka
chleb 2 kromki
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna jajecznica z boczkiem

Patelnię z olejem rozgrzewam na ogniu. Kroję boczek w plastry i cebulę w kostkę. Na rozgrzaną patelnię dodaje skwarki, boczek i cebulę. Ładnie podsmażony i zarumieniony boczek zdejmuję na talerz. Jajka wybijam do osobnej miski i dodaje soli. Jajka dodaje na patelnię i energicznie mieszam około 2 minuty. Całość podaję ze świeżym pomidorkiem i chlebkiem. Takie typowe niedzielne śniadanie:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.11.2012 22:02
szybka, pyszna i zawsze się sprawdza;D
Stachu90 13.09.2012 12:15
mmm super
Natalia40 28.08.2012 20:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak