Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna fasolka szparagowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 500 gramów
ząbki czosnku 3 sztuki
masło klarowane 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna fasolka szparagowa

Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy. Wrzucamy fasolkę z bułką tartą, dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak