Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone rzodkiewki

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Zapraszam na niecodzienny przepis, mając nadzieję, że w końcu na co dzień będziemy spożywać te probiotyki.

Składniki:

Składniki:

rzodkiewka 3 pęczki
chrzan 5 liści
korzeń chrzanu 1 sztuka
koper 2 pęczki
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone rzodkiewki

Rzodkiewki oczyszczamy. Czosnek, chrzan obieramy. Koper płuczemy w zimnej wodzie, podobnie liście chrzanu.

Na spód naczynia układamy liść chrzanu, 2 ząbki czosnku, korzeń chrzanu (kawałek), garść rzodkiewek, łyżkę (płaską) soli. Czynność ten powtarzamy do skończenia produktów.

Całość zalewamy zimną wodą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 10 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak