Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona ze słodkim suszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
rodzynki 1 łyzka
Morela kilka
daktyle kilka
oliwa 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona ze słodkim suszem

Kapustę kiszoną siekamy nożem na mniejsze kawałki (jeśli jest bardzo kwaśna można wypłukać ją w wodzie lub zamiast tego zetrzeć do niej marchewkę czy jabłko). Suszone owoce siekamy na mniejsze kawałki nożem i dodajemy do miski z kapustą. Dodajemy również oliwę (jeśli ktoś lubi to super jest olej lniany). Mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 31.01.2014 18:02
TAKIEJ JESZCZE NIE ROBIŁAM
dorota20w 08.04.2013 21:36
dziekuję :)
Megg 08.04.2013 19:27
bardzo ciekawa, musi być pyszna taka kwaśno słodka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak