Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 300 ml
kiełbasa drobiowa 250 gram
szalotka 1 sztuka
masło 70 gram
wywar drobiowy 200 ml
cukier brązowy 2 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
jabłka 2 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w sosie

Doprowadziłam wino do wrzenia,wrzuciłam do niego kiełbaski i gotowałam na maleńkim ogniu 10 minut.Obrałam i drobno posiekałam szalotkę,obrałam jabłka które podzieliłam na ćwiartki.Usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam w plasterki.Niewielki kawałek masła stopiłam na drugiej patelni.Wyjęłam kiełbaski z patelni,pozostawiając wino. Usmażyłam kiełbaski na maśle. Wrzuciłam szalotki na patelnię z winem,dodałam jabłka,cukier,wywar,cynamon i resztę masła Doprowadziłam do wrzenia i dusiłam na wolnym ogniu aż jabłka zmiękły a sos zgęstniał.Podawałam z kiełbaskami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak