Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski piwne z serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasy toruńskie 2
jasnego piwa 1 szk
żółtego sera 8 plaster
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski piwne z serem

Kiełbasy pokroić na pół i każdy kawałek ponacinać na ukos. Ułożyć je w misce i zalać piwem, zostawić na 30 minut. Po tym czasie wyjąć je z piwa, ułożyć na blaszce do pieczenia, oprószyć pieprzem i mixem chili. Na kiełbaski położyć po dwa plastry sera i oprószyć płatkami chili. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.02.2013 12:58
smakowite
Wiesława1 18.02.2013 12:57
smakowite
magdziorka6 18.02.2013 11:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak