Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa w jasnym pełnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 200 g
masło do smażenia 20 g
cebula 40 g
mąka 8 g
sól do smaku
piwo jasne pełne szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa w jasnym pełnym

Kiełbasę duszę około 5 minut pod przykryciem razem z piwem, pokrojoną w kostkę cebulą i około 6 łyżkami wody. Z margaryny i mąki robię złotą zasmażkę, rozprowadzam ją zimnym sosem, wlewam do rondla z kiełbasą, dodaję soli do smaku i gotuję około kwadransa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 15.08.2012 18:40
pycha
sznycel 14.08.2012 22:01
mąż lubi z chlebem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak