Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 sztuki
parówki 2 sztuki
cebula 4 duże
pieczarki 300-400 gram
margaryna 70 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą

Cebulę obieramy i mielimy w rozdrabniaczu na drobno. Po czym przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy (na ok. 40 gram margaryny) przez chwilę. Kiełbasy (2 kiełbasy białe, 2 kiełbasy śląskie, 2 cienkie parówki)kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i całość podsmażamy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni do miękkości (na ok. 30 gramach margaryny). Następnie dodajemy je do kiełbasy z cebulą. Po czym całość mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.. Ponownie całość podsmażamy. Tak przyrządzone danie podaję na obiad z duszonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.02.2014 10:04
pyszne danie
fotoviderek 13.02.2014 07:42
Taką kiełbasę lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak