Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 l spirytusu
700 ml wody
200 g kawy mielonej
4 łyżki miodu (lub więcej)
1 kora cynamonu
1 laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Kawówka

Do gotującej wody wsypujemy kawę, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii i cynamon, gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Kawę odcedzamy. Napar z kawy mieszamy w dużym słoju ze spirytusem, miodem i dodajemy użyte wcześniej cynamon i wanilię, odstawiamy przynajmniej na 2 tygodnie. U nas kawówkę przed spożyciem miesza się z mlekiem. Jeżeli chodzi o proporcje, musicie wyczuć sami, każdemu smakuje inna moc tego alkoholu (chodzi tutaj także o moc kawy). Można także dodać parę kostek lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna54 02.03.2017 08:05
mniammm,:)
Ola1984 28.02.2017 10:00
Bardzo apetyczny likierek! :)
Iwusia 27.02.2017 23:07
uwielbiam :)
Renataj 27.02.2017 21:02
Poczułam pragnienie na coś procentowego:)
Bernadeta1 27.02.2017 20:04
pyszności
Wafelek2601 27.02.2017 16:38
Rewelacja.
bertpvd 27.02.2017 15:58
super przepis
mysza75 27.02.2017 14:36
oj wypiło by się takie pyszności
olkaaa 27.02.2017 13:24
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak