Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka zapiekana w kapuście

4.0
(30)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 4 sztuki
kapusta kiszona 70 dag
cebula 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
natka pietruszki
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka zapiekana w kapuście

Kroki postępowania

1

Cebulę obieram i kroję w kostkę. Przekładam do garnka i chwilę przesmażam na oleju.

Krok 1 - Kaszanka zapiekana w kapuście foto
2

Wlewam 1/2 litra wody, dodaje ziele angielskie, liść laurowy i gotuję do miękkości około 40 minut. Po ugotowaniu kapustę przekładam na sitko, żeby woda odsączyła się.

Krok 2 - Kaszanka zapiekana w kapuście foto
3

Przekładam ją do naczynia do zapiekania, układam kaszankę. Wstawiam do piekarnika. Na blaszce małej układam ziemianki w łupinach wcześniej dokładnie umyte. Zapiekam wszystko około 45 minut temperaturze 200 stopni. Przed podaniem posypuję natką.

Krok 3 - Kaszanka zapiekana w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.05.2015 13:01
takiej jeszcze nie jadłam
barbara11561 28.03.2015 22:14
bardzo lubię taka,ale robię w folii nawet na grillu można ją zrobić:)
mirosława4 28.03.2015 20:26
pożywne danie
gosia56 28.03.2015 19:54
ależ musi być pyszne jedzonko;)
Konczi 28.03.2015 19:10
uwielbiam takie dania :)
norweska20 28.03.2015 18:34
apetycznie się prezentuje
Adamorek 28.03.2015 18:24
najlepsze połączenie
IwonaDD 28.03.2015 16:34
wspaniale się prezentuje!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak