Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 1/2 szklanki
woda
pierś z kurczaka 300 gram
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kalafior 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
groszek zielony 4 garści
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Smażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka.
Krok 1 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
2
Marchewkę obrać i pokroić na kawałki. Groszek obrać. Kalafiora podzielić na różyczki. Gotować warzywa w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
3
Ugotowane warzywa dodać do kurczaka na patelnię i smażyć razem około 1 minut. Dodać zioła prowansalskie, pieprz i sól.
Krok 3 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
4
Zagotować 0,5 litra lekko osolonej wody. Dodać 0,5 szklanki kaszy pęczak i gotować do miękkości (15-20 min).
Krok 4 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto
5
Kaszę odsączyć, dodać na patelnię do kurczaka i warzyw. Przyprawić i smazyc jeszcze około 5 minut ciągle mieszając.
Krok 5 - Kasza pęczak z kurczkiem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.08.2015 10:57
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak