Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/6 sztuki
cebula 1 sztuka
kostka warzywna 1 sztuka
pręga wołowa 30 dkg
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Mięso zalać 1,5 litra wody, zagotować. Dodać kostkę warzywną, liść laurowy i 2 ziela angielskie. Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ziemniaków. Cebulkę obrać i dodać w całości. Kiedy wszystko będzie miękkie doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 17.09.2013 11:40
smaczna zupa
Iwusia 08.08.2013 23:21
smaczna zupka
barbara11561 29.04.2013 15:54
świetna zupka:)
jeta72 01.04.2013 00:13
bardzo lubię :-)
Anna138 01.01.2013 23:20
pyszna
Wacław 21.12.2012 10:53
szybka i smaczna !
Seba 06.12.2012 09:56
smaczna zupka
Motorek 04.12.2012 08:48
pycha
romanrafal
romanrafal 22.11.2012 16:02
smaczna zupka
Dorian 21.11.2012 20:49
smaczna zupka
Grazyna0211 21.11.2012 14:02
na tą porę roku w sam raz
Ewelina47 21.11.2012 13:32
uwielbiam tą zupę
Justyna28 21.11.2012 13:15
super:)
cukiereczek 21.11.2012 13:09
gęsta smaczna zupa
Ada-Gaba 21.11.2012 12:59
łatwa i pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak