Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartacze

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 1 sztuka
pieprz mieszany do smaku
sól do smaku
jajko 1 sztuka
mięso mielone 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze

Cebule 2 sztuki obieramy i kroimy. podsmażamy na tłuszczu i dodajemy do mięsa i jajka.
Ziemniaki obieramy (75 da) pozostałę gotujemyw mondurkach. Obrane ziemniaki ścieramy n atarce jarzynowej na najmniejszych oczkach. Odciskamy mocno i dodajemy do ugotwanych ziemnaków już obranych, mieszamy. Robimy taki wałeczek. Do niego wkładamy nasz farsz czyli mięso z jajkiem i cebula. Tworzymy kołduny i oczywiscie gotujemy we wrzącej wodzie. Gotujemy średnio 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 03.10.2012 23:06
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak