Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
kajzerka 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
kiperek pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle z koperkiem

Kroki postępowania

1
Do miseczki przekładamy mięso mielone dodajemy jajko oraz przyprawy sól i pieprz oraz paprykę,
Krok 1 - Karminadle z koperkiem foto
2
bułkę moczymy wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa, następnie siekamy koperek dodajemy do pozostałych składników
Krok 2 - Karminadle z koperkiem foto
3
wyrabiamy całość, dodajemy około 3 - 4 łyżki bułki tartej
Krok 3 - Karminadle z koperkiem foto
4
ponownie całość wyrabiamy na jednolitą masę,
Krok 4 - Karminadle z koperkiem foto
5
formujemy małe kotleciki które obtaczamy w bułce tartej i spłaszczamy,
Krok 5 - Karminadle z koperkiem foto
6
smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu
Krok 6 - Karminadle z koperkiem foto
7
Zapraszam na pyszne złociste Karminadle
Krok 7 - Karminadle z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.07.2013 07:17
bardzo apetyczne
mysza75 11.07.2013 11:11
Fajne i smaczne kotleciki :-)
everay 01.07.2013 10:06
pyszne takie kotleciki
Zdzisław 30.06.2013 19:54
moje ulubione do bułek do pracy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak