Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z jarzębiną w winie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
cebula 1
rosół 200 ml
chli suszona szczypta
rozmaryn 1 łyżeczka
ziele angielskie 4
jałowiec 6
oregano
bazylia
tłuszcz do smażenia
wino czerwone 100 ml
konfitura 3 z jarzębiny

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z jarzębiną w winie

Mięso pokroić na plastry, na patelni rozgrzać tłuszcz przyrumienić mięso z obu stron. Dodać pokrojoną cebulę, na każdej porcji ułożyć łyżkę jarzebiny, podlać winem , następnie rosołem i dodać resztę przypraw. Dusić pod przykryciem przez ok 45 min. Kiedy płyny wyparują, odrobinę sosu pozostawić i zostawić pod przykryciem przez ok 10 min. Podać z ziemniakami z wody z koperkiem i surówką.
Do obiadu podać czerwone wino

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 04.02.2014 21:43
Fajnie przyrzadzona
treonina 04.02.2014 20:41
wspaniałe danie!
Rafał10 04.02.2014 20:07
jarzębina- super pomysł... będę musiała zrobić taką konfiturę :)
Christopher 04.02.2014 19:58
Pyszna karkóweczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak