Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w stylu orientalnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta Tandoori 2 łyżki
pasta Tom yun 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
szalotka 2 szt
karkówka 60 bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w stylu orientalnym

Mięso umyć i pokroić w grube plastry, posmarować pastą Tandoori i odstawić na 10 minut do lodówki. Rozgrzać olej i zeszklić pokrojone drobno szalotki. Następnie przełożyć cebulkę do rondla. Obsmażyć na tym samy oleju plastry karkówki- mniej więcej po 2 minuty z każdej strony. Dodać mięso do szalotki. Nalać na patelnię zimnej wody, zmyć smak i przelać do mięsa. Podlać mięso wodą tak, aby woda była centymetr powyżej mięsa. Posolić, dodać pastę Tom yun i dusić około 20 minut pod przykryciem. Na koniec zagęścić sos wodą z mąką (według uznania, jeśli lubimy rzadkie sosy mąki może być mniej). Podawać np. z ryżem i świeżymi ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 29.06.2013 14:41
pyszne jedzonko
cooleczka 18.06.2013 12:49
bardzo lubię karkówkę, a to dla mnie nowy, bardzo fajny pomysł na nią
Pietruszka 12.06.2013 09:12
fajny przepis, a mięso pewnie było pyszne
Grazyna0211 09.06.2013 12:30
bardzo apetycznie się prezentuje z chęcią bym spróbowała
Alex_M 17.05.2013 13:21
ciekawa jestem jak smakuje :)
adelajda 14.05.2013 07:30
piękny kolor tej karkówki
Megg 10.05.2013 20:21
pewnie jest pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak