Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka palce lizać

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag.
cebula 1 szt.
ogórki konserwowe 1 sloik
ketchup 10 łyżek
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka palce lizać

Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry, doprawiamy solą i pieprzem. Rozbijamy, obtaczamy w mące i smażymy.
Usmażoną karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, kładziemy na to pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe, pokrojone w grube plastry pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę. Wylewamy na to (przez sitko)cały sok z ogórków i polewamy ketchupem. Pieczemy ok. 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

15.12.2013 12:04
w.o.t rządzi
15.12.2013 12:03
lol palce lizać no chyba nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak