Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARCZEK W MIODOWEJ MARYNACIE

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 gram
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżka
olej 4-5 łyżek
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KARCZEK W MIODOWEJ MARYNACIE

Karkówkę(bez kości) opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na grubsze plastry.
Do miski wlewamy olej,dodajemy musztardę,miód,przeciśnięte ząbki czosnku,sól i pieprz.Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć mięso do marynaty.Marynata powinna pokryć każdy plaster mięsa dokładnie.Przykryć folią i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 godz.
Patelnię dobrze rozgrzewamy i układamy nasze plastry mięsa ,obsmażamy z każdej strony i w razie potrzeby podlewamy odrobiną bulionu lub gorącej wody.Przykrywamy patelnię i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.Do powstałego sosu można dodać łyżkę masła .Sos będzie gęsty i lśniący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.02.2015 14:02
smaczny obiad
anemon 11.03.2014 07:31
Pyszny obiad u Ciebie.
Krystyna32 08.03.2014 07:14
pyszne mięsko
Lidzia 08.03.2014 07:09
Po prostu pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak