Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karasie w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
cytryna
sól, pieprz
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karasie w śmietanie

Kroki postępowania

1
Karasie oczyścić, posolić, zalać zimnym bulionem na godzinę, po czym gotować przez 20 minut.
Krok 1 - Karasie w śmietanie foto
2
Masło utrzeć z mąka i śmietaną , wycisnąć sok z cytryny do smaku i rozprowadzić z wywarem rybnym, uważając aby sos był zawiesisty.
Krok 2 - Karasie w śmietanie foto
3
Zagotować razem i polać tym sosem ułożone na półmisku karasie. Ozdobić plastrami cytryny.
Krok 3 - Karasie w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 11.12.2013 00:12
chętnie bym zjadła taką rybkę
Zdzisław 10.12.2013 22:06
dla mnie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak