Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

W zasadzie nic nowego nie pojawiło się na stole. Wiadomo to, ‘siamto’, ‘owamto’… Jednak historia (kocham słuchać ludzi) urzekła mnie. Czasami trafia się na ludzi, którzy dani są tobie. To danie to poezja nie tylko smakowa <3

Składniki:

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
kiełbaski wieprzowe 280 gramów
kapusta 0.5 główki
wrzątek 150 mililitrów
koncentrat pomidorowy 90 gramów
mąka 1 łyżka
koperek świeży 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbasą

Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną kiełbasą.

Kapustę grubo kroimy, dodajemy do podsmażonej kiełbasy, podlewamy gorącą wodą, dusimy pod przykryciem do jej miękkości.

Dodajemy koncentrat pomidorowy. Do słoiczka wsypujemy mąkę, dolewamy wodę, zakręcamy i energicznie potrząsamy. Resztki koncentratu wymieszane z mąką i wodą dodajemy do potrawy. Dokładnie rozprowadzamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak