Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta coolwrap na gęsto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt coolwrap
boczek surowy 300 g
kiełbasa wędzona 1 pętko
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
passata pomidorowa 200 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
koper świeży
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta coolwrap na gęsto


Zdjąłem wierzchnie liście kapusty. Kapustę poszatkowałem.
Boczek pokroiłem w dość grubą kostkę, kiełbasę na plasterki.
Boczek wrzuciłem do rozgrzanego garnka o grubym dnie. Smażyłem, aż wytopił się tłuszcz.
Dodałem drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyłem do zeszklenia cebuli. Następnie dodałem kiełbasę.
Wrzuciłem kapustę, dodałem listki laurowe, ziele angielskie, ziarnisty pieprz. Dusiłem pod przykryciem.. Gdy kapusta zmiękła, dodałem passatę pomidorową, wymieszałem. Dusiłem pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec duszenia dodałem łyżeczkę koncentratu pomidorowego, doprawiłem solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. No i na koniec posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak