Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z grillowaną kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

rosół drobiowy 2 - 2,5 litra,
kiełbasa śląska 3 szt. z grilla,
kapusta kiszona 400 g,
ziemniaki 4 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka,
Liść laurowy suszony Prymat 2

Dodatkowo;

Zasmażka: lekka z masła i mąki
koper świeży kilka gałązek,
natka pietruszki kilka gałązek,

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z grillowaną kiełbasą

Do ugotowanego wcześniej rosołu wrzuciłam listek laurowy ,kilka ziarenek ziela angielskiego oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowała od momentu zagotowania 15 - 20 minut, wyjęłam marchewkę i pietruszkę, rozgniotłam widelcem i ponownie włożyłam do zupy.
Następnie włożyłam kapustę kiszoną , nie płukałam bo nie była zbyt kwaśna.
Gotowałam do miękkości kapusty.
Kiełbasę która została mi podczas grillowania pokroiłam w grubsze plastry i dorzuciłam do zupy.
Całość zagęściłam lekką zasmażką przygotowaną z mąki i masła.
Na koniec do zupy dodałam posiekany koperek zielony i natkę pietruszki.

Podałam ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:41
dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak