Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po rzymsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 Litra
kapusta włoska 50 dag
Makaron kolanka 5 łyżek
śmietana 18 proc 1/2 szkl
ser żółty 8 dag
sól
pieprz
tymianek
czosnek
curry
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po rzymsku

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, gotować. Pod koniec gotowania włożyć makaron i ugotować do miękkości. Potem połączyć ze śmietaną i startym serem, chwilę pogotować z przyprawami, doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 26.08.2014 13:16
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak