Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po redaktorsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
kapusta biała 50 dag
ryż 4 łyżki
pomidory 3 szt
sok z cytryny 3 łyżki
keczup 1/4 szkl
smietana 18% 1/4 szkl
ser żółty 5 dag
sól
pieprz
tymianek
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po redaktorsku

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. W połowie gotowania dodać opłukany ryż i ugotować do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z kapustą, sokiem z cytryny, keczupem, śmietaną i startym serem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 31.08.2014 17:55
tak sie nazywa ten przepis, wiec go wypróbowałam....
Ola1young 31.08.2014 12:34
a czemu po redaktorsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak