Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po mazursku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 20 dag
kapusta kiszona 0,5 kg
kasza jęczmienna 1/3 szklanki
słonina 15 dag
cebula 1 sztuka
ziele angielskie do smaku
kminek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po mazursku

Podgotować (ok. 10minut) żeberka z kaszą w 1,5 litra wody. Włożyć kiszoną kapustę i razem gotować przez 40 minut. Dodać skwarki z cebulą i przyprawić do smaku. Można zagęścić zasmażką. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak