Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Krzysztofa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta kiszona 30 dag
cebula biała
papryka 2 strąki
tłuszcz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 1-2 łyżki
parówki cienkie 2-3 szt
sól
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Krzysztofa

Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, oprószyć mąką. Połączyć z kapustą i parówkami obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki, zagotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.08.2014 09:11
muszę zrobić
Renataj 14.08.2014 08:42
Zjadłabym bardzo chętnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak