Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak a la Aurora

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta biała 50 dag
pieczarki 10 szt
tłuszcz
migdały 5 dag
mąka pszenna 1-2 łyżki
papryka konserwowa 1-2 strąki
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak a la Aurora

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usunąć głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką nie rumieniąc, połączyć z kapustą, pieczarkami, migdałami, zmielona papryką, winem i przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.07.2014 16:58
pożywna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak